Home Uitgelicht De Stem van Censuur?

0 2522

Als de bewoners gaan slapen is het gebruikelijk dat het licht uit gaat. Dat doen ze echter niet zelf, maar dit wordt vanuit de regiekamer zo geregeld. Opvallend zijn vaak de zogenaamde ‘soundlocks’ die op dat moment dan plaatsvinden. Er werd natuurlijk al veel gespeculeerd waar die soundlocks voor dienen: de bewoners zouden iets met elkaar bespreken wat wij niet mochten horen of het was communicatie tussen bewoners en regie, maar het zou net zo goed om een storing kunnen gaan. Het is allemaal mogelijk maar echt duidelijkheid kregen wij nooit.

Gisteravond gebeurde weer hetzelfde: net voor het licht uit ging was er een soundlock. Even later werd het geluid plotseling weer aangezet. Waarschijnlijk was dit niet de bedoeling en was de regie te vroeg met het aanzetten van het geluid. Zodoende kon ik nog net een gesprek opvangen tussen iemand vanuit de regiekamer en een bewoner via een intercom. Dit klonk duidelijk heel anders dan de bekende mannelijke stem die wij allen kennen van: “…ZENDER CHECK!” Dit was een vrouwenstem die een bewoner toesprak via een intercom.

Dit heeft mij wel aan het denken gezet. Want zou dit de vele soundlocks kunnen verklaren? Met grote regelmaat valt het geluid weg, en troosten wij ons maar weer met de gedachte dat het gewoon een storing is, maar daar begin ik nu wel meer aan te twijfelen. Het is dus heel goed mogelijk dat ze op die manier vanuit de regie ‘instructies’ krijgen of gewoonweg op de vingers worden getikt als ze zaken bespreken waarover ze moesten zwijgen.

Dit eventuele gecensureer begint mij nu echt de keel uit te hangen en in steeds meerdere mate ontneemt het ook mijn kijkplezier. Maar ondanks dit blijf ik het nog steeds een geweldig project vinden. Hopelijk pikt John de Mol deze kritieken op en doet hij er iets mee…

GEEN REACTIE'S

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.