Home Algemeen Einde van de strijd is nabij IS ademt laatste adem uit

0 2786

De Russische luchtaanvallen hebben een beslissende rol gespeeld in de strijd tegen IS. De terreurgroep heeft in Syrië en Irak nog maar 34 bases.

Syrische en Iraakse troepen blijven de druk op militanten van de Islamitische Staat opvoeren. Ze worden daarbij gesteund door Russische gevechtsvliegtuigen. Het Iraanse persbureau Fars meldt op gezag van een Iraakse mediabaas dat de groep in de twee Arabische landen nog maar 34 bases heeft.

“Op dit moment heeft IS slechts 34 bases in Mosoel, Raqqa, et cetera,” zei Mohammad Ali al-Hakim, directeur van het Iraakse nieuwsagentschap al-Nakhil. “Het waren er eerst veel meer.”

“Het einde van IS, een groep die is opgezet door de westerlingen, is nabij,” ging hij verder.

In de afgelopen dagen hebben het Syrische en Iraakse leger zware klappen uitgedeeld aan de militanten. Donderdag leed IS door de Russische luchtaanvallen en aanvallen met kruisraketten zware verliezen.

Op zaterdag ontvluchtten honderden militanten de Syrische stad Raqqa. In de afgelopen dagen hebben de Russen hun bombardementen op IS-doelen verder opgevoerd. Ook hebben de militanten zich teruggetrokken uit de zuidelijke delen van de Syrische provincie Al-Hasakah, even ten noorden van Raqqa.

Volgens zender al-Mayadeen brengen IS-terroristen hun gezinnen en zware wapens over naar Deir ez-Zor aan de rivier de Eufraat.

Sinds 30 september voeren meer dan 50 Russische gevechtsvliegtuigen precisiebombardementen uit op doelen van de Islamitische Staat in Syrië. De Syrische ambassadeur in Rusland Riad Haddad heeft bevestigd dat de luchtaanvallen zijn uitgevoerd op bewapende terroristen, niet op oppositiegroepen of burgers.

GEEN REACTIE'S

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.